Onko lainojen yhdistäminen työttömänä mahdollista? Kyllä!

Lainojen yhdistäminen työttömänä onnistuu. Kilpailuta yhdistelylaina työttömälle ja säästät selvää rahaa. Saat luottopäätöksen heti ja yhdistelylainan tilille jopa samana päivänä.

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Näin lainojen yhdistäminen toimii

Hae yhdistelylainaa

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

Vertaile lainatarjouksia

2. Vertaile lainatarjouksia

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

Valitse paras tarjous

3. Valitse paras tarjous

Valitse sinulle sopivin laina ja yhdistä lainat helposti ja nopeasti.

Asiakkaidemme kokemuksia

asiakaskokemus-tuula
Anna

46 vuotta - Helsinki

"Palvelu toimi juuri niin kuin lupasi. Täytin lainahakemuksen ja sain yli 10 lainatarjousta. Hetken aikaan vertailin tarjouksia ja valitsin parhaan. Kaikki toimi jouhevasti ja helposti."

asiakaskokemus leo
Leo

52 vuotta - Rauma

"Ongelmat lainojen kanssa loppuivat heti kun sain lainat yhdistettyä. Neljän lainan yhdistäminen onnistui nopeasti ja nyt säästöä tulee 267€ kuukaudessa. Olen tyytyväinen."

asiakaskokemus heikki
Heikki

29 vuotta - Rovaniemi

"Kaveri suositteli palvelua ja päätin kokeilla sitä. Palvelu toimi juuri niin kuin lupaa. Kahden lainan ja yhden osamaksun yhdistäminen hoitui helposti ja nyt säästöä tulee lähes 200€ kuukaudessa."

Lainojen yhdistäminen työttömänä

lainojen yhdistäminen työttomänä

Yhdistelylaina työttömälle

Moni suomalainen kohtaa elämässään vastoinkäymisiä työttömäksi jäädessään. Työttömän tuet ovat hyvin pienet, ja ne ohjautuvat usein vuokran maksuun ja pakollisiin menoihin kuten ruokaan ja laskuihin. Valitettavasti monien lainojen takaisinmaksuajat ja kuukausierät noudattavat hyvin tiukkaa linjaa, eivätkä monet luotonmyöntäjät jousta tässä tilanteessa. Tosiasia on kuitenkin se, että vaikka jäisikin työttömäksi, lainojen korkojen ja minimikuukausierien takaisinmaksu jatkuu. Mikäli työttömällä on vain yksi laina, esimerkiksi asunto- tai opintolaina tietyn pankin kanssa, lainojen yhdistäminen ei ole tarpeen. Vuosien aikana otetuilla pikavipeillä ja pienemmillä sekä suuremmilla lainoilla on yleensä tapana kertyä toisinaan jopa ahdistavan suuriksi summiksi, jota työttömän on lähes mahdotonta lyhentää. Monelle työttömyys tulee myös yllätyksenä, jolloin lainat, joita aiemmin oli mahdollista maksaa pois ilman ongelmia, muuttuvatkin ylimääräiseksi huolenaiheeksi.

Lainojen yhdistäminen työttömänä

Lainojen kertyminen voi johtaa pahimmassa tilanteessa velkakierteeseen, josta poispääsy on erittäin haastavaa. Pitkään jatkunut velkakierre voi johtaa ulosottoon, luottotietojen menetykseen, pitkäaikaistyöttömyyteen, tai jopa masennukseen, joka taas voi johtaa työkyvyttömyyteen. Näissä tapauksissa usein paras vaihtoehto velkakierteen katkaisemiksi voi olla lainojen yhdistäminen.

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan kahden tai useamman eri lainan yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Otamme esimerkkinä henkilön, jolla on kolme kertynyttä lainaa: asuntolaina, opintolaina ja nuorena otettu pikavippi. Kyseinen henkilö on saanut lyhennettyä lainojaan muutaman vuoden ajan työskennellessään palkkatyössä, mutta jää yllättäen työttömäksi. Uutta työpaikkaa ei näy ja lainojen korot ja kulut alkavat kerääntyä. Henkilö päättää yhdistää lainansa ottamalla uuden lainan, joka kattaa kaikki edelliset lainat. Yhdistämällä lainat näin, henkilö säästää kolmen erin lainan kuluissa. Kilpailuttamalla lainojen yhdistämisen eri luotonmyöntäjien kesken, henkilö onnistui myös saamaan uuteen lainaansa paljon edullisemman koron verrattuna kolmen alkuperäisen lainan koron erikseen maksuun. Näin säästöstä voi tulla hyvinkin merkittävä, kun useat eri tilinhoito- ja laskutusmaksut jäävät pois ja uutta lainaa maksetaan pois pienemmällä kuukausierällä.

Lainojen yhdistäminen on mahdollista siis myös työttömälle. Mikäli neuvottelut oman pankin kanssa eivät tuota tulosta, lainoja yhdistämällä työtön voi säästää huomattavasti rahaa ja huolenaiheita, varsinkin tilanteessa, jossa aika ja mielenrauha tulisi orientoida inhimillisen elämisen ylläpitämiseen ja uuden työpaikan etsimiseen.

Lainojen yhdistäminen työtön – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Osa pankeista voi joustaa työttömän hankalassa elämäntilanteessa tapauksesta riippuen ja ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää sovitella lainaehdot uudelleen oman pankin kanssa, mikäli tämä on mahdollista. Monimutkaiseksi tilanteen tekevät monet kulutusluotot (erityisesti kansainväliset), joiden takaisinmaksun joustavuus tai maksusuunnitelman muutos on usein vaikeaa tai jopa mahdotonta. Työttömän on muistettava, että ennen lainojen yhdistämistä kannattaa käydä tarkoin läpi myös muut vaihtoehdot.

Pelkkä luotonmyöntäjien kilpailuttaminen lainan yhdistämiselle ei aina riitä. Monet lainat sisältävät sivu- ja piilokuluja, jotka on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Lainojen kilpailuttamisessa pätee usein vanha sanonta ”liian hyvää ollakseen totta”. Jos lainatarjous vaikuttaa liian hyvälle, sen sisältämät piilokulut tai todellinen vuosikorko todennäköisesti nostavat uuden lainan lopullista summaa. Yllättäviä sivukuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu, myöhästyneen kuukausimaksun lisäkorot, nostomaksu ja vuosimaksu. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä on syytä tutustua rauhassa uuden lainan ehtoihin ja takaisinmaksuun.

Itselleen sopivan lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen kiusaus rahan kuluttamiseen voi olla suuri. Työttömän on erittäin tärkeää muistaa, että lainan tarkoituksena on maksaa edelliset lainat pois mahdollisimman nopeasti, eikä edes osaa lainasta tulisi käyttää muihin menoihin. Myös oman kulutuskäyttäytymisen arviointi ja läheisen pyytäminen apuun voivat auttaa lainan maksusuunnitelmassa pysymisessä ja heräteostosten kontrolloinnissa.