Skip to content

Lainojen yhdistäminen kokemuksia: Näin pääset irti velkakierteestä!

Lainojen yhdistäminen kokemuksia - 5 min. vaivalla suuret säästöt. Kilpailuta yhdistelylaina ja säästä jopa tuhat euroa vuodessa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Kolmen lapsen äiti Tanja päätti velkakierteen yhdistämällä lainansa

Velkakierteeseen joutuminen on monelle suomalaiselle elämänsä haastavinta aikaa. Yllättävät elämänkäänteet, kuten sairastuminen ja työttömyys saattavat joskus kohdata hyvätuloistakin suomalaista keskiluokkaa. Rahat riittävät usein juuri ja juuri elämiseen ja pakollisiin kuluihin, jolloin lainan lyhennykset sekä korko- ja tilinhoitokulut jäävät ymmärrettävästi monelle toissijaiseksi.

Yllättävä käänne elämässä vei Tanjan velkakierteeseen

lainojen yhdistäminen kokemuksiaKolmen lapsen äiti, vantaalainen Tanja ajautui muutama vuosi sitten monen muun aivan tavallisen suomalaisen tavoin velkakierteeseen, joka Tanjan tapauksessa vain paheni vuosien varrella. 41-vuotias Tanja jäi leskeksi hieman kolmannen lapsensa syntymän jälkeen, hänen miehensä kuollessa pitkäaikaissairauteen. Tanja teki pitkää päivää, mutta tienasi hyvin ammatissaan yliopiston professorina. Juuri ennen miehensä kuolemaa Tanja oli ottanut pankilta suuren lainan talon rakentamista varten. Lisäksi hänellä oli kaksi kulutusluottoa maksettavanaan – toisen hän oli ottanut nuorena 18-vuotiaana opiskelijana ruokarahaa varten ja toisen matkustaakseen Euroopassa yhdessä ystävänsä kanssa 23-vuotiaana.

Yliopistossa työskennellessään, Tanja lyhensi tunnollisesti velkaansa useiden vuosien ajan pieninä summina ja tulevaisuus näytti kirkkaalta. Asuntolaina ja Tanjan vuosia säästämä pääoma sijoitettiin uuteen taloon, jonka rakennus alkoi vain viisi kuukautta ennen Tanjan miehen kuolemaa. Talon rakennus auttoi kuitenkin Tanjaa pääsemään surusta yli ja uuden kodin suunnittelusta ja sisustamisesta tuli hänelle henkireikä. Keväällä 2017 yliopiston budjettia kuitenkin tiukennettiin kovalla otteella ja useita yliopiston työntekijöitä irtisanottiin. Yksi heistä oli Tanja.

Tanja ja hänen kolme lastaan elivät muutaman kuukauden Tanjan säästöillä, sillä työttömyysturva ja lapsilisät riittivät juuri ja juuri elämiseen, lasten harrastuksiin ja laskujen maksamiseen. Nuoret lapset kasvoivat nopeasti ja uusia vaatteita ja harrastusvälineitä oli ostettava koko ajan. Lisäksi nuorin lapsista sairastaa vakavaa astmaa. Tanja ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin ottaa lisää kulutuslainaa menojensa kattamiseen.

Lainojen kertyminen johti uuteen ideaan

Lainojen ja korkojen kertyessä Tanja ei enää tiennyt mitä tehdä. Lapsiperheen arki ja työttömyys painoivat hänen mieltään ja Tanja alkoi huomata käyttäytymisessään masennuksen merkkejä. Tanja laski, että hänellä oli maksettavanaan viisi eri lainaa ja pankkien asiakaspalvelussa aneleminen sai hänet häpeämään tilannettaan entisestään. Eräiden illanistujaisten jälkeen hänen isänsä karut, mutta totuutta kuvastavat sanat iskivät syvälle “sinä olet vakavassa velkakierteessä, anna meidän auttaa”. Tämä oli Tanjalle viimeinen pisara ja samana iltana Tanja istui tietokoneensa äärelle etsien vaihtoehtoisia keinoja selviytyäkseen velkakierteestään ja törmäsi hakukone-etsinnällään lainojen yhdistämiseen.

Tanja otti yhteyttä asiakaspalveluun chatin välityksellä ja ystävällinen asiakaspalvelija neuvoi Tanjaa kilpailuttamaan lainojen yhdistämisen. Tanjalle kilpailuttaminen ei käynyt aikaisemmin mielessäkään. Tanja teki lainahakemuksen asiakaspalvelijan avustuksella ja koki ensimmäistä kertaa saavansa inhimillistä palvelua. Asiakaspalvelija todellakin ymmärsi hänen epätoivoisen tilanteensa. Lainahakemus lähetettiin samana iltana yli 20 eri luotonmyöntäjälle ja pankille ja Tanja istui sohvalle odottamaan. Hän tunsi ensi kertaa moneen vuoteen suuren painon pudonneen sydämeltään ja kuvailee tunnetilannettaan sinä hetkenä “huojentuneeksi ja erittäin helpottuneeksi”.

Lainojen yhdistäminen antoi uuden mahdollisuuden

Seuraavana aamuna Tanja oli jo saanut vastauksen lainahakemukseensa. Vertailupalvelun tarjoaman selkeän taulukon avulla Tanja vertasi tarkoin jokaisen lainatarjouksen muihin saamiinsa tarjouksiin ja päätyi kahden parhaimman vaihtoehdon välille. Hän kävi tarjoukset läpi yhdessä isänsä kanssa ja hyväksyi parhaan tarjouksen jo seuraavana aamuna. Kolme päivää oli kulunut ensimmäisestä yhteydenotosta lainojen vertailupalveluun ja uusi lainasumma oli jo Tanjan tilillä.

Kilpailuttamisen avulla Tanja löysi muutamassa päivässä itselleen parhaan vaihtoehdon viiden lainansa yhdistämiselle. Nykyään Tanja lyhentää kolmensadan euron kuukausierää uudesta lainastaan. Viiden lainan yhdistäminen yhdeksi on tehnyt Tanjalle maksusuunnitelman noudattamisesta paljon selkeämpää. Tanja laskee, että yhdistämällä lainansa hän säästää useita satasia vuodessa sekä hurjan määrän aikaa ja turhaa stressiä. Tulevaisuus ei näytä enää niin synkältä, kuin vielä muutama kuukausi sitten.