Velkojen yhdistäminen: Yhdistä velkasi ja säästä jopa tuhansia vuodessa!

Velkojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään selvää rahaa. Luottopäätös heti ja rahat tilille jopa samana päivänä.

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Velkojen yhdistäminen

Velkojen yhdistäminen

Velkojen yhdistäminen auttaa säästämään jopa tuhansia vuodessa

On hyvin yleistä, että ihmiselle kertyy useita eri velkoja ja luottoja. Kunkin velan ottaminen on siinä ajanhetkessä ollut perusteltua, mutta jossain vaiheessa kannattaa tarkastella myös lainojen kokonaismäärää ja pohtia, olisiko velkojen yhdistäminen järkevä ratkaisu. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit yhdistää luotot ja vipit ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen uuden, isomman luoton ottamista.

Velkojen yhdistäminen – Miksi se kannattaa?

Korko on yleensä suurin yksittäinen lainasta tai luotosta aiheutuva kulu, mutta velkarahan ottamiseen saattaa liittyä myös muita kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja ja nostokuluja. Nimellistä korkoa mielekkäämpi mittari lainojen kustannusten vertaamiseen onkin todellinen vuosikorko, joka sisältää korkokulujen lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat korot.

Mitä enemmän pieniä lainoja sinulla on, sitä enemmän maksat lainoistasi korkoa. Vaikka yksittäisten lainojen korot tuntuisivatkin kohtuullisilta, kannattaa kuukausittaiset korko- ja muut kustannukset laskea yhteen ja verrata sitä suuremman, matalampikorkoisen luoton kustannuksiin. Lainojen yhdistäminen on siis ennen kaikkea taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Luoton ottaminen on toisinaan välttämätöntä, mutta lainoistaan ei koskaan kannata maksaa liikaa korkoa tai muita kustannuksia.

Velkojen yhdistäminen – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Suurempien lainojen korko on pääsääntöisesti aina matalampi kuin lyhytaikaisissa, pienissä lainoissa. Myös maksuaikaa on yleensä vuosia, toisinaan jopa kymmeniä vuosia. Matalampi korko ei kuitenkaan suoraan tarkoita sitä, että kyseinen laina olisi edullisin vaihtoehto. Kaikenlaisia lainoja, luottoja ja vippejä harkittaessa on tärkeää perehtyä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja yrittää löytää omia tarpeita parhaiten vastaava lainatuote.

Vertailun voi tehdä itse etsimällä tietoa internetistä ja eri pankkien ja rahoituslaitosten omilta sivuilta. Tämä vie kuitenkin paljon aikaa, sillä netin rahoitusmaailmassa toimii valtava määrä erilaisia palveluntarjoajia, joiden tuotteet poikkeavat toisistaan. Helpoin ja nopein tapa lainojen vertailuun onkin käyttää valmista lainavertailua, josta lainojen tärkeimmät ominaisuudet näkyvät yhdellä silmäyksellä. Valmista vertailusivustoa käyttämällä säästät aikaa ja tietysti myös selvää rahaa.

Ennen sopivan lainan etsimistä ja lainojen vertailua pohdi ainakin seuraavia asioita:

  • Lainan kokonaismäärä. Laske kaikkien nykyisten lainojesi jäljellä olevat lainamäärät yhteen ja määrittele lainasumma, jolla saat maksettua kaikki nykyiset lainasi.
  • Lainaehdot. Määrittele, millä korolla uusi, isompi luotto kannattaa ottaa.
  • Laina-aika. Mieti, miten pitkän laina-ajan tarvitset. Yleensä kaikki lainat kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Tarpeettoman pitkää laina-aikaa ei siis kannata ottaa, koska laina-ajan pidentyessä myös korkokustannusten määrä kasvaa eikä lainojen yhdistäminen välttämättä enää olekaan se edullisin vaihtoehto.