Velkojen yhdistäminen: Yhdistä velat ja säästä jopa tuhansia vuodessa!

Velkojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään jopa tuhat euroa vuodessa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Velkojen yhdistäminen auttaa säästämään jopa tuhansia vuodessa

Velkojen yhdistäminenOn hyvin yleistä, että ihmiselle kertyy useita eri velkoja ja luottoja. Kunkin velan ottaminen on siinä ajanhetkessä ollut perusteltua, mutta jossain vaiheessa kannattaa tarkastella myös lainojen kokonaismäärää ja pohtia, olisiko velkojen yhdistäminen järkevä ratkaisu. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit yhdistää luotot ja vipit ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen uuden, isomman luoton ottamista.

Miksi velkojen yhdistäminen kannattaa?

Korko on yleensä suurin yksittäinen lainasta tai luotosta aiheutuva kulu, mutta velkarahan ottamiseen saattaa liittyä myös muita kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja ja nostokuluja. Nimellistä korkoa mielekkäämpi mittari lainojen kustannusten vertaamiseen onkin todellinen vuosikorko, joka sisältää korkokulujen lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat korot.

Mitä enemmän pieniä lainoja sinulla on, sitä enemmän maksat lainoistasi korkoa. Vaikka yksittäisten lainojen korot tuntuisivatkin kohtuullisilta, kannattaa kuukausittaiset korko- ja muut kustannukset laskea yhteen ja verrata sitä suuremman, matalampikorkoisen luoton kustannuksiin. Lainojen yhdistäminen on siis ennen kaikkea taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Luoton ottaminen on toisinaan välttämätöntä, mutta lainoistaan ei koskaan kannata maksaa liikaa korkoa tai muita kustannuksia.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Suurempien lainojen korko on pääsääntöisesti aina matalampi kuin lyhytaikaisissa, pienissä lainoissa. Myös maksuaikaa on yleensä vuosia, toisinaan jopa kymmeniä vuosia. Matalampi korko ei kuitenkaan suoraan tarkoita sitä, että kyseinen laina olisi edullisin vaihtoehto. Kaikenlaisia lainoja, luottoja ja vippejä harkittaessa on tärkeää perehtyä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja yrittää löytää omia tarpeita parhaiten vastaava lainatuote.

Vertailun voi tehdä itse etsimällä tietoa internetistä ja eri pankkien ja rahoituslaitosten omilta sivuilta. Tämä vie kuitenkin paljon aikaa, sillä netin rahoitusmaailmassa toimii valtava määrä erilaisia palveluntarjoajia, joiden tuotteet poikkeavat toisistaan. Helpoin ja nopein tapa lainojen vertailuun onkin käyttää valmista lainavertailua, josta lainojen tärkeimmät ominaisuudet näkyvät yhdellä silmäyksellä. Valmista vertailusivustoa käyttämällä säästät aikaa ja tietysti myös selvää rahaa.

Ennen sopivan lainan etsimistä ja lainojen vertailua pohdi ainakin seuraavia asioita:

  • Lainan kokonaismäärä. Laske kaikkien nykyisten lainojesi jäljellä olevat lainamäärät yhteen ja määrittele lainasumma, jolla saat maksettua kaikki nykyiset lainasi.
  • Lainaehdot. Määrittele, millä korolla uusi, isompi luotto kannattaa ottaa.
  • Laina-aika. Mieti, miten pitkän laina-ajan tarvitset. Yleensä kaikki lainat kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Tarpeettoman pitkää laina-aikaa ei siis kannata ottaa, koska laina-ajan pidentyessä myös korkokustannusten määrä kasvaa eikä lainojen yhdistäminen välttämättä enää olekaan se edullisin vaihtoehto.