Järjestelylaina pankista: Kilpailuta yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Kilpailuta järjestelylaina yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Säästä tuhansia euroja vuodessa. Saat luottopäätöksen heti ja voit valita sinulle parhaan tarjouksen.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Järjestelylaina

Järjestelylaina ja lainan hakeminen

Toisinaan nuoruuden tyhmyydet seuraavat myös aikuisuuteen ja sama pätee myös lainoihin. Joskus eteen osuu tilanne, jossa nuorena otetut pikavipit, muut kulutusluotot ja pikalainat kertyvät myöhemmille vuosille. Huonosti suunniteltut lainat, pitkät maksuajat ja korkeat korot voivat toisinaan johtaa usean pienemmän lainan hallitsemattomaan kasvuun, jolloin lainojen takaisinmaksu vaikeutuu huomattavasti. Tällöin kuvioihin astuu järjestelylaina eli lainojen yhdistäminen. Järjestelylaina on kertyneiden velkojen järjestelyyn suunnattu laina, joka myönnetään silloin, kun velkoja on alkanut kertyä usealta eri luotonmyöntäjältä ja/tai lainojen kokonaissumma on kasvanut niin suureksi, että velkaantuneen tulot eivät enää riitä maksamaan näiden lainojen kuukausittaisia kuluja ja korkoja.

Mikä järjestelylaina ja miten sitä haetaan?

Järjestelylainaa voidaan hakea siis silloin, kun lainanhakijalla on jo alla niin monta lainaa, jolloin kaikkien lainojen yhteiskuluja ei voida enää kattaa pelkillä omilla tuloilla. Järjestelylainaa hakevat yleensä seuraavat henkilöt:

  1. Henkilöt, joilla on useampi laina monelta eri luotonmyöntäjältä
  2. Henkilö on velkaantunut
  3. Henkilöllä on jo vaikeuksia maksaa velkojaan takaisin
  4. Henkilöllä on jo alla yksi tai useampi maksuhäiriömerkintä

Järjestelylainaan päädytään usein silloin, kun velkaantuminen johtaa talousvaikeuksiin ja uuden pankkilainan hakeminen muuttuu lähes mahdottomaksi.

Järjestelylainoihin löytyy monia eri vaihtoehtoja ja ne voidaan räätälöidä lainanhakijan omaan lainatilanteeseen. Vaikka järjestelylainaa voikin hakea lähes kuka tahansa ylivelkaantunut, pitää sen hakemiseen täyttää tiettyjä kriteerejä. Myös lainanhakijat, jotka eivät täytä ehtoja, voivat hakea lainaa, mutta tällöin etuoikeus järjestelylainan myöntämiseen annetaan ensin niille hakijoille, jotka ovat jo täyttäneet kaikki kriteerit.

Järjestelylainassa säännölliset tulot ovat jokaiselle lainanhakijalle lähes ehdoton edellytys. Minimikuukausitulot määritteleät tahon, mistä järjestelylainaa lähdetään hakemaan. Myös työtön voi neuvotella itselleen järjestelylainan, mutta yleensä säännölliset palkkatulot ovat ehto, joka kaikkien lainanhakijoiden tulisi täyttää. Järjestelylainan summa ei yleensä ole kovinkaan suuri. Yleensä kokonaisumma pyörii maksimissaan kymmenessä tuhannessa eurossa, mutta summa voi myös olla tietyissä tapauksissa suurempi.

Kun haettavana on suhteellisen suuri summa, tai lainanhakijalla on jo alla maksuhäiriömerkintä, luotonmyöntäjä voi vaatia tällöin lainanhakijalta yhteishakijaa. Yhteishakija tai toiselta nimeltään rinnakkaishakija toimii lisäturvana lainan takaisinmaksulle, jolloin myös luotonmyöntäjä saa varmennuksen siitä, että lainan takaisinmaksu täyttyy.

Yhteishakija on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun lainanmaksuun tarvitaan normaalia suurempi järjestelylaina. Tällöin luotonmyöntäjä voi tarjota lainanhakijalle paremmat lainaehdot. Rinnakkaishakija voi korkeamman lainansumman lisäksi auttaa laskemaan esimerkiksi järjestelylainan korkoa sekä parantamaan takaisinmaksuaikaa. Toisin sanoen yhteishakija hyödyttää sekä luotonmyöntäjää, että itse lainanhakijaa. Pienemmille lainoille lainanhakija ei tarvitse yhteishakijaa, mutta jos kyseessä on jo yllä mainittua kymppitonnia suurempi summa, tällöin kannattaa automaattisesti varautua siihen, että luotonmyöntäjä vaatii lainalle yhteishakijan.

Miten järjestelylaina auttaa säästämään rahaa?

Järjestelylaina voi auttaa tuomaan valoa tunnelin päähän silloin, kun useat pienlainat ovat syystä tai toisesta alkaneet kerryttämään lainasummaa niin, että lainan takaisinmaksu vaikuttaa jo lainanmaksajan taloudellisen tilanteeseen negatiivisesti. Järjestelylaina auttaa suunnittelemaan raha-asioita paremmin niin, että lainanmaksaja pystyy seuraamaan tarkemmin omia kulujaan ja menojaan ja priorisoimaan lainan takaisinmaksun.

On tärkeää, että lainanhakija pystyy ymmärtämään tilanteen vakavuuden ja hakemaan apua. Velkojen järjestelyä ei kannata pelätä; velkakierteeseen joutuminen on helppoa, mutta sieltä pois pääseminen hyvin vaikeaa. Järjestelylaina auttaa neuvottelemaan vanhat velat yhdeksi uudeksi velaksi, jolloin maksujen aikataulut on helpompaa mitoittaa omiin aikatauluihin täyttäen samalla myös maksuehdot. Onhan Järjestelylainan tarkoituksena loppujen lopuksi välttää uusi velkaantuminen.

Oli kyseessä sitten järjestelylaina tai mikä tahansa muu laina, lainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Ensimmäiseen lainatarjoukseen ei kannata heti tarttua, sillä lainojen kilpailuttaminen auttaa sekä vertailemaan useita eri lainatarjouksia samalla kertaa, sekä löytämään lainatarjouksen, joka sopii juuri omiin tarpeisiin. Järjestelylainojen kilpailuttaminen säästää sekä aikaa, että rahaa, sillä parhaimmillaan se voi tuoda lainanhakijalle pienissä lainoissa jopa kymmenien, ja suuremmissa lainoissa jopa satojen eurojen säästöä vuodessa.