Luottotiedot - Tarkista omat luottotiedot ilmaiseksi

Omat luottotiedot voi tarkistaa ilmaiseksi kerran vuodessa. Lue alhaalta vinkit miten omien luottotietojen tarkistaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Lue lisää.

luottotiedot

Omat luottotiedot kannattaa pitää kunnossa

Luottotiedot ovat tärkeä osa taloudellista historiaasi. Ne kertovat, kuinka hyvin olet hoitanut taloudelliset velvoitteesi, kuten lainat ja laskut.

Luottotiedot voivat vaikuttaa moniin asioihin, kuten asunnon vuokraamiseen, vakuutusten ja puhelinliittymien hankkimiseen sekä kulutusluottojen saamiseen. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit tarkistaa omat luottotiedot ilmaiseksi ja miksi se on tärkeää.

Miksi luottotiedot ovat tärkeitä?

Luottotiedot ovat tärkeitä, koska ne kertovat taloudellisesta luotettavuudestasi. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, se voi hankaloittaa monia asioita.

Esimerkiksi vuokra-asuntoa hakiessa tai suurempia kauppoja tehdessä saatetaan pyytää sinua toimittamaan otteen luottotiedoistasi. Siksi on tärkeää, että pidät huolta luottotiedoistasi ja tarkistat ne säännöllisesti.

Miten omat luottotiedot voi tarkistaa ilmaiseksi?

Voit tarkistaa luottotietosi ilmaiseksi kerran 12 kuukaudessa. Suomen suurimpia luottotietorekistereitä ylläpitävät Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy.

Molemmat yritykset tarjoavat mahdollisuuden tarkistaa luottotietosi ilmaiseksi kerran vuodessa. Jos haluat tarkistaa tietosi useammin, joudut maksamaan tiedoistasi.

Miten tarkistaa luottotiedot Asiakastiedolta?

Asiakastiedolla luottotietojen tarkistus on helppoa. Luottotietojen tarkistaminen onnistuu tunnistautumalla palveluun joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tarkista omat luottotietosi Asiakastiedolta seuraavasti:

  • Siirry Suomen Asiakastieto Oy:n verkkosivuille osoitteeseen www.asiakastieto.fi.
  • Valitse ”Kuluttajat” -valikosta ”Omat luottotiedot”.
  • Täytä pyydetyt tiedot, kuten henkilötunnus ja yhteystiedot.
  • Tarkista luottotietosi ilmaiseksi Asiakastiedon palvelussa.

Voit tarkistaa luottotietosi ilmaiseksi kerran vuoden aikana, mutta Asiakastieto tarjoaa myös paljon maksullisia palveluja.

Miten tarkistaa luottotiedot Bisnodelta?

Bisnodella voit tarkistaa luottotiedot tunnistautumalla pankkitunnuksilla Bisnoden sivuilla. Täytä puutuvat tiedot ja lataa luottotietosi Bisnoden palvelusta.

Tarkista omat luottotietosi Bisnodelta seuraavasti:

  • Siirry Bisnode Finland Oy:n verkkosivuille osoitteeseen www.bisnode.fi.
  • Valitse ”Henkilöasiakkaat” -valikosta ”Omat luottotiedot”.
  • Täytä pyydetyt tiedot, kuten henkilötunnus ja yhteystiedot.
  • Tarkista luottotietosi ilmaiseksi Bisnoden -palvelussa.

Mitä luottotietorekisterin tiedoista selviää?

Luottotietorekisteristä löydät tiedot siitä, kuinka kauan rekisterin merkinnät ovat vielä voimassa, mistä merkintä on peräisin ja kenelle tietoja on luovutettu. Mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, löytyy rekisteristä tieto ”0 maksuhäiriömerkintää” sekä lisäksi maininta, onko sinulla ollut maksuhäiriömerkintöjä viimeisen 12 kuukauden aikana.

Milloin joku muu voi selvittää sinun luottotiedot?

Laissa on määrätty tiukat ohjeet, minkälaisissa tapauksissa on sallittua selvittää toisen henkilön luottotiedot. Muutenkin laki ohjaa tarkasti tapaa, joilla tietoja kuuluu säilyttää ja kerätä.

Kuinka pitää huoli, ettei menetä luottotietojaan?

Kannattaa olla aina ensin velkojiin yhteydessä ja neuvotella maksusuunnitelmasta, koska on kaikkien etu, että velka maksetaan kokonaan. Usein maksuissa pystytään joustamaan, jotta maksaminen onnistuu eikä velkoja tarvitse viedä ulosottoon asti.

Miten välttää velkakierre?

Esimerkiksi lainaa ottaessa kannattaa pitää mielessä, että ei ota liian suurta lainaa tai luottoa, jotta sen takaisinmaksu onnistuu omilla tuloilla.

Mikäli takaisinmaksun kanssa ilmenee ongelmia ei missään nimessä kannata ottaa lisää lainaa vanhan lainan takaisinmaksamiseksi, siitä seuraa vain velkakierre.

Luottotietojen menetys ei ole mikään maailmanloppu, vaikkakin se vaikeuttaa monia asioita. On tärkeää maksaa kaikki laskut aina huolellisesti ja pitää luottotiedot puhtaina. Muista, että voit tarkistaa omat luottotiedot ilmaiseksi kerran vuodessa.

Vinkkejä velkakierteen välttämiseksi

Velkakierteeseen joutuminen on tilanne, jota kukaan ei halua kokea. Se voi aiheuttaa stressiä, ahdistusta ja jopa masennusta. Lue alhaalta, kuinka voit välttää velkakierteen ja pitää taloutesi tasapainossa.

Tee budjetti

Ensimmäinen askel velkakierteen välttämiseksi on budjetin tekeminen. Tiedä, kuinka paljon tuloja sinulla on kuukaudessa ja kuinka paljon rahaa menee välttämättömiin menoihin, kuten vuokraan, ruokaan ja laskuihin. Kun tiedät, kuinka paljon sinulla on käytettävissä kuukaudessa, voit tehdä realistisen suunnitelman rahankäytöllesi.

Pidä kirjaa menoistasi

Seuraa aktiivisesti, mihin rahasi menevät. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mihin rahasi todella kuluvat ja missä voit mahdollisesti säästää. Voit pitää kirjaa menoistasi esimerkiksi Excel-taulukossa tai erilaisilla sovelluksilla.

Älä ota uutta kallista lainaa vanhan maksamiseksi

Tämä on yleinen virhe, joka johtaa usein velkakierteeseen. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaasi, ota yhteyttä lainanantajaan ja neuvottele maksusuunnitelmasta.

Älä koskaan ota uutta kallista lainaa vanhan maksamiseksi. Lainojen yhdistäminen on kannattavaa vain jos saat kilpailutettua vanhojen lainojen tilalle uuden edullisemman lainan.

Vältä pikavippejä

Pikavipit voivat tuntua houkuttelevilta, mutta ne ovat usein kalliita ja niiden korot ovat korkeita. Pikavippien ottaminen voi johtaa velkakierteeseen, joten niitä kannattaa välttää.

Säästä rahaa

Säästäminen on tärkeää, jotta sinulla on puskuria yllättävien menojen varalle. Yritä säästää pieni summa rahaa joka kuukausi. Tämä voi auttaa sinua välttämään lainan ottamisen yllättävissä tilanteissa.

Ota yhteyttä velkaneuvojaan

Jos huomaat, että velkasi alkavat kasvaa hallitsemattomasti, ota yhteyttä velkaneuvojaan. He voivat auttaa sinua tekemään suunnitelman velkojesi maksamiseksi ja välttämään velkakierteen.

Muista, että taloudelliset ongelmat eivät ratkea yön yli. Ole kärsivällinen ja tee johdonmukaisia päätöksiä taloutesi suhteen. Velkakierteen välttäminen vaatii suunnittelua, itsekuria ja aikaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista.

Lähetä maksuton hakemus ja tarkista paljonko voisit säästää yhdistämällä lainat!

LVS

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa!

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Lainojen yhdistäminen toimii näin

laina yhdistely

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

lainat yhteen

2. Vertaa yhdistelylainoja

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

yhdistä lainoja

3. Yhdistä kaikki lainat

Valitse tarjouksista sinulle sopivin lainojen yhdistelylaina.