Ulosotto & maskusuunnitelma

Velallisen kanssa voidaan tehdä maksusuunnitelma, jotta velallinen saa maksettua velkaa ilman, että omaisuutta tarvii ulosmitata. Lue lisää.

ulosotto maksusuunnitelma

Maksuaika ulosottoon velalliselle

Kun sinulle on vireillä oleva velka ulosotossa, tulee sinun varmistaa sen maksaminen määräajassa. Maksukehotuksessa ilmoitetaan eräpäivä, johon mennessä velka tulee suorittaa.

On tärkeää huomata, että mikäli et maksa velkaa eräpäivään mennessä, ulosotto ryhtyy toimenpiteisiin omaisuutesi etsimiseksi ja mahdollisen ulosmittaamisen aloittamiseksi.

Velallisen maksusuunnitelma ulosottoon

Jos haluat vaihtoehtoisen tavan palkan tai elinkeinotulon ulosmittaukselle, voit harkita kirjallisen maksusuunnitelman tekemistä ulosottomiehen kanssa. Ulosottomies voi harkintansa perusteella hyväksyä maksusuunnitelman, joka vastaa palkan tai elinkeinotulon ulosmittauksen määrää.

Maksusuunnitelma noudattaa samankaltaisia sääntöjä kuin palkan ulosmittaus. Kuitenkin huomioon on otettava, että veronpalautukset voidaan ulosmitata riippumatta maksusuunnitelmasta.

Tarvittaessa tehdään myös turvaava ulosmittaus varmistaaksemme maksusuunnitelman toteutumisen. Ulosmitattu omaisuus myydään vain, jos et noudata sovittua määräaikaa velan maksamiseksi.

Jos kuitenkin onnistut maksamaan velan sovitussa ajassa, ulosmittaus päättyy, ja omaisuus palautetaan sinulle. Jos et noudata maksusuunnitelmaa, se raukeaa, ja joudut joko sallimaan palkkasi tai elinkeinotulosi ulosmittauksen tai ulosmitatun omaisuuden myynnin.

Velallisen ulosoton maksusopimus & Turvaava ulosmittaus

Toinen vaihtoehto on tehdä maksusopimus yhdessä ulosottomiehen ja velkojan kanssa. Kirjallisen sopimuksen avulla voit rajoittaa kuinka paljon ja mitä voidaan ulosmitata ja kestoa sekä määrittää, miten suoritukset kohdennetaan velkojalle.

Tarvittaessa voit myös sopia suorituksista suoraan ulosottomiehen kanssa, mikä voi korvata palkan ulosmittauksen. Turvaava ulosmittaus voidaan tarvittaessa tehdä myös maksusopimuksen yhteydessä.

Sähköinen asiointi ja velan maksaminen

Maksamattoman velan hoitaminen on tärkeää välttääksesi maksuhäiriömerkinnän ja sen aiheuttamat taloudelliset haitat. Ulosottovelkasi voi olla mahdollista maksaa myös sähköisessä asioinnissa.

Tämä on kätevä tapa hoitaa velka-asioita verkossa. Maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj, ja maksettu summa ohjataan Ulosottolaitokselle. Huomaathan, että maksun käsittelyyn voi kulua muutama arkipäivä.

On tärkeää huomioida, että maksun saajana tiliotteellasi näkyy Paytrail Oyj, eikä näitä tietoja tule käyttää maksamiseen uudelleen omassa verkkopankissasi. Tämä sähköinen tapa hoitaa velanmaksua on helppo ja kätevä vaihtoehto perinteisille menetelmille.

Lähetä maksuton hakemus ja tarkista paljonko voisit säästää yhdistämällä lainat!

LVS

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Näin paljon käyttäjämme ovat säästäneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin lainojen yhdistäminen toimii

laina yhdistely

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

lainat yhteen

2. Vertaa yhdistelylainoja

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

yhdistä lainoja

3. Yhdistä kaikki lainat

Valitse tarjouksista sinulle sopivin lainojen yhdistelylaina.