Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Yhdistelylaina auttaa maksamaan vanhat lainat pois, mutta mitä jos ei saa lainaa, joilla yhdistää lainat? Palvelumme avulla voi yhdistää lainat jos täytät palvelumme ehdot. Lue lisää.

miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu
LVS

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Näin paljon käyttäjämme ovat säästäneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin lainojen yhdistäminen toimii

laina yhdistely

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

lainat yhteen

2. Vertaa yhdistelylainoja

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

yhdistä lainoja

3. Yhdistä kaikki lainat

Valitse tarjouksista sinulle sopivin lainojen yhdistelylaina.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden lainojen yhdistämistä yhdeksi. Tämän avulla kuluttaja voi pienentää kuukausittaisia lainakulujaan sekä helpottaa henkilökohtaista taloudenhallintaa.

Palvelumme avulla voi kilpailuttaa yhdistelylainaa, jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Yhdistelylaina voi tuoda joillekin kuluttajille jopa tuhansien eurojen säästöt, sillä se voi pienentää kokonaiskuluja sekä helpottaa talouden hallintaa.

Lainojen yhdistäminen voi olla erittäin järkevää, mikäli yhdistelylainan korko on matalampi kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdistelylainan käyttöön voi saada myös maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia.

Yhdistettäviä lainoja voivat olla esimerkiksi pikavipit, kulutusluotot, joustoluotot sekä osamaksusopimukset. Voit hakea yhdistelylainaa vain yhden hakemuksen avulla.

Ensimmäiset lainatarjoukset tulee välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset kannattaa vertailla huolella.

Todellinen vuosikorko helpottaa lainatarjouksien vertailua, sillä se sisältää lainan koron lisäksi kaikki muut kulut. Lainoja voi vertailla kaikessa rauhassa.

Saat kaikki lainatarjoukset muutaman päivän sisällä. Sinulle tarjotun lainan lainasumma ja laina-aika voi olla eri kuin lainahakemuksella hakemasi.

Voit siis esimerkiksi saada lainaa, jossa hakemaasi lainaa pitempi laina-aika tai pienempi lainasumma. Lainoja kannattaa siis vertailla huolella.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Yleisimmät syyt miksi yhdistelylainaa ei myönnetä ovat:

 • Hakijan tulot ovat liian pienet: Voit saada yhdistelylainaa, jos tulosi ovat vähintään 1000 euroa kuukaudessa.
 • Liian nuori ikä: Yhdistelylainan hakeminen onnistuu, jos on vähintään 18-vuotias, mutta useampi pankki ja rahoituslaitos myöntää lainoja vain yli 25-vuotiaille.
 • Huonot luottotiedot: Maksuhäiriömerkintä on este lainojen yhdistämisen kannalta. Lainojen yhdistämistä varten on maksettava kaikki velat joista on tullut maksuhäiriömerkintä sekä näille maksuille on haettava ref-merkintä.
 • Haet liian suurta lainaa: Yhdistelylainan hakeminen liian suurella lainasummalla voi olla syynä sille miksi pankin tai rahoituslaitoksen on vaikea tehdä lainatarjouksia. Luottoarviossa otetaan huomioon aina tulojen ja menojen suhde, joten et voi saada uutta lainaa jos menosi ylittävät tulot.
 • Lainahakemuksen puutteelliset tiedot: Laina voidaan jättää myöntämättä jos ole antanut lainahakemuksessa puuttellisia tai valheellisia tietoja. Täytä lainahakemus aina mahdollisimman tarkasti.

Voit hakea apua velkaneuvonnasta, mikäli yhdistelylainaa ei myönnetä, koska velkataakka on liian suuri suhteessa tuloihin. Velkaneuvonnan avulla voi hakea velkojen kohtuullistamista, sekä sieltä saa apua myös oman talouden hallintaan.

Apua löytyy lisäksi Marttojen sivustolta. Sieltä löytyy esimerkiksi lisätietoa velkojen hallinnasta ja siitä, miten velkataakkaa voi lieventää. Sivuilta löydät runsaasti neuvoja ja vinkkejä talouden tasapainottamiseen.

Mitä tehdä, jos yhdistelylainahakemuksesi hylätään?

Tarkista luottotiedot

Ennen kuin haet yhdistelylainaa, kannattaa tarkistaa luottotiedot ja varmistaa että saat tarvittavat tiedot luottotietorekisteristä. Jos luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintöjä, voi ne vaikuttaa hakemuksesi hyväksymiseen.

Tarkista, että velka suhteessa tuloihin on hallittavissa

Mikäli velka suhteessa tuloihin on jo korkea, voi se merkitä pankille suuria riskejä ja se voi olla syy hylkäämiseen. Jos velka suhteessa tuloihin on liian korkea, voi olla järkevää yrittää maksaa osaa veloista pois ennen yhdistelylainan hakemista. Tämä lisää mahdollisuutta saada lainahakemuksesta hyväksytty.

Täytä lainahakemus huolellisesti

Varmista, että täytät lainahakemuksen huolellisesti ja että annat kaikki tarvittavat tiedot. Tämä auttaa varmistamaan, että pankki näkee tarvittavat tiedot lainan myöntämistä varten.

Hae lainaa kilpailuttaen

Kilpailuta lainaa useamman lainan tarjoajan kesken. Näin saat parhaat mahdolliset korot ja lainaehdot.

Pyydä tositteet

Pyydä lainan tarjoajalta tarvittavia lainan myöntämistä varten tarvittavia tositteita, jotta voidaan selvittää hakijan taloudellinen tilanne.

Pyydä lisätietoja miksi yhdistelylainaa ei myönnetä

Jos hakemuksesi hylätään, ota yhteyttä pankkiin kysyäksesi, mikä oli syy hylkäykseen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden parantaa tilanteeseen, jotta voisit saada lainaan sopivan koron ja maksuajan.

Miten voin kilpailuttaa yhdistelylainaa?

Voit kilpailuttaa yhdistelylainaa seuraavilla vaiheilla:

 1. Laske kaikkien nykyisten lainojen kulut yhteen.
 2. Täytä hakemus sivustomme kautta.
 3. Lähetä yhdistelylainahakemus.
 4. Vastaanota tarjouksia jopa minuuteissa.
 5. Vertaile tarjottuja yhdistelylainatarjouksia ja valitse paras vaihtoehto.
 6. Lopuksi voit saada yhdistelylainan jopa parissa päivässä.

Kuinka paljon voin saada yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan suuruus vaihtelee lainantarjoajasta riippuen. Osa yhtiöistä myöntää yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon saakka.

Niinpä on tärkeää, että vertaat eri lainantarjoajien tarjoamia yhdistelylainoja ja kilpailutat hakemasi lainan. Yhdistalaina.comin avulla on mahdollista kilpailuttaa yhdistelylaina jopa 60 000 euroon saakka.

Yhdistelylainan suuruus riippuu kuitenkin hakijan taloudellisesta tilanteesta, vanhojen velkojen määrästä ja luotonmyöntäjän rajoituksista. Varmista siis, että täytät lainahakemuksen oikein ja olet selvillä siitä, mitä velkaa sinulla on ja kuinka paljon lainaa haet, jotta voit saada tarpeeksi lainaa kaikkien lainojen yhdistämiseen.