Säästövinkit arkeen - Aloita rahan säästäminen näillä vinkeillä!

Rahan säästäminen on helppoa, kun tietää mistä aloittaa. Lue säästövinkit arkeen ja aloita säästäminen jo tänään. Lue lisää.

säästövinkit

Säästövinkit

Säästäminen voi olla helpompaa kuin luulet, ja pienillä muutoksilla voit saavuttaa suuria säästöjä. Olipa kyseessä arjen kulujen karsiminen tai suurempien hankintojen suunniteltu ostaminen, oikeilla säästövinkeillä pääset hyvään alkuun. Budjetointi on yksi keskeisimmistä tavoista hallita rahankäyttöäsi, ja se auttaa sinua ymmärtämään, mihin rahasi oikeasti kuluvat.

Kun tunnet kulutustottumuksesi, voit alkaa tehdä tietoisia päätöksiä siitä, missä säästää. Esimerkiksi hinnoittelun vertailu ja alennusmyyntien hyödyntäminen ovat konkreettisia tapoja pienentää menoja. Voit myös käyttää hyväksesi verovähennyksiä ja sijoittaa säästösi tuottavasti. Myymällä tarpeettomat tavarat voit saada lisätuloja ja vapauttaa tilaa kotona.

Tärkeää on löytää tasapaino säästäväisyyden ja elämästä nauttimisen välillä, mikä tarkoittaa, että ajoittainen hemmottelu on myös osa terveellistä taloudenhoitoa. Tavoitteenasi ei ole käyttää rahaa turhaan, vaan tehdä viisaita päätöksiä, jotka tukevat sekä taloudellisia että henkilökohtaisia tavoitteitasi.

Arjen säästövinkit

Arjen säästövinkit voivat auttaa sinua hallitsemaan talouttasi paremmin. Nämä konkreettiset vinkit auttavat sinua säästämään rahaa ja hallitsemaan kulutustottumuksiasi.

Kulutustottumukset

Laadi budjetti ja pysy siinä. Tunnista, missä voit säästää kuukausittaisissa menoissasi ja tee muutoksia pikkuhiljaa. Esimerkiksi vähentämällä välipalojen tai kalliiden kahvijuomien ostamista voit nähdä merkittävän eron lompakossasi.

 • Älä osta mitään hetken mielijohteesta. Ota aikaa miettiäkseen, tarvitsetko todella uuden esineen.
 • Voit myös käyttää sovelluksia ja työkaluja, jotka auttavat seuraamaan menojasi ja tulojasi.

Ostokäyttäytyminen

Vertaile tuotteiden hintoja ja etsi tarjouksia ennen ostoksen tekemistä. Säästää rahaa voi usein hyödyntämällä alennusmyyntejä, kanta-asiakasetuja tai käyttämällä kuponkeja.

 • Tee ostoslista ennen kuin lähdet kauppaan ja pidä kiinni listasta välttääksesi turhat heräteostokset.
 • Harkitse käytettyjen tai uudistettujen tuotteiden ostamista uusien sijaan, kun se on järkevää.

Energiansäästö

Sähkön ja veden säästäminen kotona vähentää merkittävästi kuukausikuluja. Voit säästää sähköä sammuttamalla laitteet kokonaan, kun niitä ei käytetä, ja vaihtamalla energiatehokkaisiin lamppuihin.

 • Näin säästät: Aseta termostaatti muutama aste alhaisemmalle talvella ja ylemmäs kesällä. Tämä pieni muutos voi säästää rahaa lämmityksessä ja jäähdytyksessä.
 • Asenna vettä säästävät suihkupäät ja hanat, jotka pystyvät vähentämään kulutusta ilman että käyttökokemus heikkenee.

Ruoan säästövinkit

Kun tavoitteenasi on säästää rahoissa ja tehdä fiksuja valintoja ruokaostoksissa, on suunnitelmallisuus ja kotona valmistettu ruoka avainasemassa.

Suunnittele kaupassa käynti

Tee ostoslista ja pidä siitä tiukasti kiinni. Kun suunnittelet käyntisi kerran viikossa, säästät aikaa ja estät heräteostosten tekemisen. Älä mene nälkäisenä kauppaan; nälkäisenä on helppo sortua ostamaan ylimääräistä tai epäterveellistä.

 • Ostoslistan laatiminen: Kirjoita lista tarvittavista tuotteista ja pysy siinä.
 • Ruokaostokset kerran viikossa: Säästä aikaa ja vältä usein kaupassakäyntiin liittyvät houkutukset.

Tee edullista ruokaa kotona

Kotitekoinen ruoka on edullista, ja se säästää rahaa pitkällä tähtäimellä. Ruokaa kannattaa valmistaa itse, sillä näin hallitset ainesosien ja niiden kustannusten lisäksi myös ruoan terveellisyyttä. Ota tavaksi valmistaa omat eväät töihin tai kouluun.

 • Itse tehty ruoka: Panosta kotona valmistettuun, terveelliseen ja ravitsevaan ruokaan.
 • Eväät mukaan: Valmista ylimääräinen annos illallista ja ota se seuraavana päivänä töihin.

Muistathan, että suunnitelmallisuus ja itse tehty ruoka eivät ainoastaan säästä rahaa, vaan myös tukevat terveellisempiä elämäntapoja.

Säästä asumisessa ja autoilussa

Kulujen karsiminen asumisessa ja autoilussa voi säästää sinulle satoja euroja vuodessa. Tehokkaat toimet ja harkitut päätökset ovat avainasemassa, kun haluat optimoida asumisen ja liikkumisen kustannuksia.

Optimoi asumiskulut

Alkajaisiksi, käy läpi asumiskulusi ja tunnista mahdollisuudet säästöihin. Kilpailuttaminen on tehokas keino lähes kaikessa, olipa kyseessä sitten sähkösopimus tai lainat. Valitsemalla edullisemman sähkötarjoajan voit vähentää merkittävästi kuukausittaista sähkölaskuasi, varsinkin jos kulutat paljon sähköä. Tarkastele myös kodin lämmitystä: pienikin säätö termostaatissa voi johtaa suuriin säästöihin pitkällä tähtäimellä.

Lisäksi, asuntolainan uudelleen neuvottelu tai kilpailuttaminen voi vähentää maksamiasi korkoja. Jos sinulla on kalliita lainat pois maksettavana, harkitse lainojen yhdistämistä, mikä voi alentaa koron määrää ja kuukausittaista takaisinmaksusummaa.

Mieti onko auto tarpeellinen

Autoilu vie suuren osan monen kuukausibudjetista. Mieti, onko oman auton ylläpito välttämätöntä. Joissakin tapauksissa julkisen liikenteen käyttäminen tai kimppakyytien hyödyntäminen voi olla taloudellisempaa ja myös ympäristöystävällisempää. Jos auto on kuitenkin välttämätön, auton huoltokulut ja polttoainemenojen pienentäminen on tärkeää. Säännöllinen huolto ja oikean rengaspaineen ylläpito auttaa kuluttamaan vähemmän polttoainetta ja voi säästää satoja euroja vuodessa.

Vertailemalla eri vakuutuksia ja niiden kattavuutta, voit löytää edullisempia vaihtoehtoja ilman, että turvallisuudesta tarvitsee tinkiä. Tämä voi välillä vaatia aikaa, mutta säästö voi olla huomattava pitkässä juoksussa.

Ota talousasiat haltuun

Hallitaksesi talousasioita tehokkaasti, on tärkeää oppia perusteet raha-asioiden suunnittelusta ja seurannasta. Tämä edellyttää tietoista lähestymistapaa kulutukseen ja tulonhankintaan.

Budjetointi ja menojen suunnittelu

Budjetin laatiminen on ensisijainen askel talousasioiden hallinnassa. Aloita selvittämällä keskimääräiset kuukausitulosi ja vähennä tästä säännölliset menosi. Tässä kohtaa kannattaa hyödyntää erilaisia budjetointisovelluksia tai -työkaluja, jotka helpottavat laskutoimituksia ja menojen seuraamista.

 • Kuukausittainen budjetointi:
  • Tulojen kirjaaminen: Arvioi tai laske tarkka summa, jonka saat käyttöösi kuukaudessa.
  • Menojen arviointi: Listaa välttämättömät menot kuten vuokra, ruoka, ja vakuutukset.

Kun tiedät, paljonko sinulla on käytettävissä, päätä, mihin (pidä huolta) rahasi kuluvat. Kannattaa maksaa ensin kiinteät kulut ja vasta tämän jälkeen harkita muiden ostosten tekemistä.

Pidä menot ja tulot tasapainossa

Talousasioiden hallinnassa keskeistä on menojen ja tulojen tasapaino. Jos menosi ylittävät tulosi, olet velkaantumisen tiellä. Päinvastainen tilanne eli tulojen ylittäessä menot luo puskuria taloudellisiin yllätyksiin.

 • Vinkkejä tasapainon säilyttämiseen:
  • Vältä impulssiosteita: Harkitse tarkkaan, todella tarvitsetko uuden tuotteen ennen sen ostamista.
  • Kannattaa ostaa alennusmyynneistä tai käyttää hyväksi kanta-asiakasetuja säästääksesi paljon rahaa pitkällä aikavälillä.

Muista, että tehokas taloudenpito ei ole pelkästään säästämistä, vaan järkevää rahankäyttöä.

Lopeta turha ostosten tekeminen

Vähentämällä tarpeettomien ostosten tekemistä voit säästää huomattavia summia rahaa. Tämä käytäntö johtaa myös kestävämpään kulutuskäyttäytymiseen.

Älä osta turhia tavaroita

Kannattaa tehdä ostoslista ennen kauppaan menoa ja pysytellä siinä. Älä anna houkutusten ohjata ja vältä impulssiostoksia. Esimerkiksi, jos olet tottunut ostamaan uuden gadgetin heti sen tullessa markkinoille, pysähdy miettimään, onko vanhassa laitteessasi vielä käyttöikää. Voit myös asettaa itsellesi kysymyksen: ”Tarvitsenko tätä oikeasti?”

Osta kestävämpiä vaatteita harvemmin

Valitse vaatteet, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Laadukkaat ja ajattomat vaatekappaleet voivat olla alkuun kalliimpia, mutta pitkässä juoksussa ne säästävät sekä rahaa että vaivaa. Sinun ei tarvitse uusia garderoobiasi niin usein, ja voit käyttää vähemmän aikaa shoppailuun. Panostamalla laatuun, voit välttää jatkuvan tarpeen ostaa uutta.

Aloita säästäminen ja sijoittaminen

Aloittamalla säästämisen ja sijoittamisen luot taloudellista turvaa ja mahdollisuuden kasvattaa varallisuuttasi ajan myötä. Varhainen aloitus ja johdonmukainen toiminta ovat avainasemassa vaurastumisessa.

Säästä rahaa puskuriin

Aloita asettamalla itsellesi säästötavoite ja siirrä kuukausittain sopiva summa säästöön heti palkkapäivänä. Tällä tavoin säästät huomaamattasi ja voit myös kasvattaa säästöjäsi ajan mittaan. Luomasi taloudellinen puskuri auttaa selviytymään odottamattomista menoista ilman, että tarvitsee ottaa lainaa.

Sijoita ylimääräinen raha osakkeisiin tai rahastoihin

Kun olet muodostanut tarpeeksi suuren puskurin, on mahdollista sijoittaa ylimääräinen raha osakkeisiin tai rahastoihin. Sijoittaminen on pitkäjänteistä ja mahdollistaa varallisuutesi kasvun korkoa korolle -ilmiön ansiosta. Tutustu eri sijoitusvaihtoehtoihin ja tee päätös sijoituskohteen valinnasta huolellisen harkinnan jälkeen. On tärkeää ymmärtää, että sijoittaminen sisältää riskejä, mutta pitkällä tähtäimellä se on yksi tehokkaimmista tavoista vaurastua.

Muista, että paras aika aloittaa säästäminen ja sijoittaminen on nyt. Aloittamalla ajoissa antaudut paremmat mahdollisuudet tehdä unelmistasi totta.

Kilpailuta vakuutukset ja puhelinliittymät

Kilpailuttamalla sähkö-, puhelinliittymät ja vakuutukset voit säästää merkittäviä summia vuodessa. Tarkastele säännöllisesti tarjolla olevia vaihtoehtoja ja päivitä sopimuksesi optimaalisiksi.

Sähkö- ja puhelinliittymät

Käytä hyväksesi kilpailutettuja puhelinliittymiä. Tee vertailu ja ota huomioon liittymien data- ja puhepakettien sisältö. Päätä sopivin liittymä käyttötarpeidesi mukaan ja ota huomioon mahdolliset kampanjatarjoukset. Muista myös, että pienet operaattorit kuten Moi Mobiili voivat tarjota kustannustehokkaita ratkaisuja.

Pidä mielessä, että liittymä kannattaa kilpailuttaa usein, sillä hinnat vaihtelevat ja uusia tarjouksia tulee jatkuvasti markkinoille. Seuraamalla aktiivisesti vaihtoehtoja, et maksa turhasta ja pysyt ajan tasalla edullisimmista hinnoista.

Vakuutukset

Vakuutusmaksut liittyvät suoraan tarjoamiisi turvan tasoihin ja lisäpalveluihin. Tee vakuutusvertailu säännöllisesti. Esimerkiksi eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia vertailemalla saatat löytää parempia ehtoja tai edullisemman hinnan omiin tarpeisiisi nähden. Usein vakuutusten keskittäminen samaan yhtiöön tuo alennuksia. Tämä voi tarkoittaa, että saatat säästää satoja euroja vuodessa.

Pidä silmällä erityistarjouksia ja bonuksia. Ne voivat vähentää maksuja tai lisätä korvausten määrää. Käytä käytettävissä olevia työkaluja, joten sinun ei tarvitse itse käydä läpi kaikkia ehtoja.

Lähetä maksuton hakemus ja tarkista paljonko voisit säästää yhdistämällä lainat!

LVS

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Näin paljon käyttäjämme ovat säästäneet

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Näin lainojen yhdistäminen toimii

laina yhdistely

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

lainat yhteen

2. Vertaa yhdistelylainoja

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

yhdistä lainoja

3. Yhdistä kaikki lainat

Valitse tarjouksista sinulle sopivin lainojen yhdistelylaina.