Säästäminen - Lue vinkit miten säästää rahaa!

Lue alhaalta parhaat vinkit kuinka säästää rahaa. Voit aloittaa säästämisen yhdistämällä kalliit lainat edullisemmaksi. Lue lisää.

säästäminen

Kun raha on tiukilla: Opas tehokkaaseen säästämiseen

Säästäminen on monelle kuin huippu-urheilua; se vaatii kunnianhimoa, määrätietoisuutta ja kestävyyttä. Kuinka paljon rahaa tarvitsetkaan säästöön tulevaisuutta varten, tämä opas auttaa sinua löytämään tehokkaat keinot säästää rahaa ja pääsemään säästötavoitteisiisi.

Säästäväisyys on jokaisen ulottuvilla

Ensinnäkin on hyvä ymmärtää, että säästäminen ei ole vain varakkaiden etuoikeus. Jokainen meistä voi laittaa rahaa säästöön, olipa summa kuinka pieni tahansa.

Esimerkiksi, voit aloittaa säästämisen vaikka vain yhdellä eurolla kuukaudessa. Se saattaa kuulostaa vähäiseltä, mutta ajan mittaan summa kasvaa.

Aseta itsellesi realistiset säästötavoitteet

Miten paljon sinun pitäisi säästää rahaa kuukaudessa tai vuodessa? Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä se riippuu täysin omista tavoitteistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Mieti, kuinka paljon rahaa sinulla on mahdollista säästää joka kuukausi menojasi vähentämättä. Voit myös kokeilla erilaisia säästölaskureita nähdäksesi, kuinka paljon sinun tulee säästää tiettyä tavoitetta varten.

Pidä kirjaa tuloistasi ja menoistasi

Isoimmat säästöt alkaa yleensä kulutuksen seurannasta. Tee lista tuloistasi ja menoistasi.

Mieti, mihin rahasi kuluu ja missä voisit säästää. Ehkä huomaat, että osa menoistasi on tarpeettomia ja voit siirtää ne säästötilille.

Luo budjetti

Kun olet selvillä tuloistasi ja menoistasi, on aika luoda budjetti. Budjetin avulla saat paremman kuvan siitä, kuinka paljon voit laittaa rahaa säästöön joka kuukausi.

On myös hyvä idea tehdä budjetti sellaiseksi, että sinne jää aina puskurirahaa yllättäviä menoja varten. Omien menojen ja tulojen seuraaminen onnistuu helpoiten budjetoinnin avulla.

Luo itsellesi selkeä budjetti, jossa luetellaan kuukausittaiset tulot ja menot. Voit tehdä tämän perinteisesti paperille tai käyttää digitaalista budjetointisovellusta, joka seuraa tuloja ja menoja puolestasi.

Sovellukset voivat auttaa myös kulujen kategorisoinnissa, minkä avulla näet, mihin rahasi todella kuluu. Muista päivittää budjettiasi säännöllisesti ja sopeuttaa sitä tarvittaessa uusiin elämäntilanteisiin.

Tällä tavalla pidät taloutesi hallinnassa ja voit tehdä informoituja taloudellisia päätöksiä.

Säästä automaattisesti

Monet pankit tarjoavat mahdollisuuden automaattiseen säästämiseen. Voit esimerkiksi määritellä summan, joka siirretään suoraan palkanmaksun yhteydessä säästötilille.

Näin varmistat, että et kuluta säästöihisi tarkoitettuja rahoja muuhun.

Käytä säästösovelluksia

Nykyteknologia on tehnyt säästämisestä helpompaa kuin koskaan. On olemassa useita mobiilisovelluksia, jotka auttavat sinua säästämään.

Esimerkiksi, joissakin sovelluksissa voit pyöristää ostosten hinnat seuraavaan täyteen euroon ja siirtää erotuksen suoraan säästötilille.

Maksimoi tulot

Joskus säästäminen voi tarkoittaa myös tulojen kasvattamista. Onko sinulla mahdollisuus tehdä ylitöitä tai saada toinen työ?

Tai ehkä sinulla on ylimääräistä tavaraa, jota voit myydä netissä? Näin saat lisää rahaa, jota voit laittaa säästöön.

Minimoi kulut

Kulujen leikkaaminen on toinen hyvä keino säästää rahaa. Esimerkiksi, voisitko vähentää ravintolaruokailua tai valita halvemman puhelinliittymän? Usein pienilläkin muutoksilla on suuri vaikutus vuositasolla.

Lainojen yhdistämisellä voit minimoida omia kuluja merkittävästi. Yhdistämällä useat pienet lainat yhdeksi suureksi lainaksi voit saada paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron.

Tämä tarkoittaa, että maksat vähemmän korkokuluja ja lainanhoitomaksuja. Lisäksi lainojen yhdistäminen tekee talouden hallinnasta selkeämpää, sillä sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä säännöllisestä maksusta sen sijaan, että maksaisit useita eri lainoja eri aikatauluilla.

Yhdistämällä lainat voit säästää huomattavia summia rahaa ja saavuttaa taloudelliset tavoitteesi nopeammin.

Tee fiksuja sijoituksia

Sijoittaminen voi olla yksi tehokkaimmista tavoista kasvattaa säästöjä. Jos sinulla on jo hieman rahaa säästössä, voi sijoittaminen olla hyvä keino saada säästöillesi tuottoa.

Muista kuitenkin, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä, joten on hyvä ottaa aikaa perehtyä asiaan kunnolla.

Valitse oikea säästötili

Kaikki säästötilit eivät ole samanlaisia. Esimerkiksi, jotkut tarjoavat korkeampaa korkoa kuin toiset.

Kannattaa siis tutkia eri vaihtoehtoja ja valita sellainen, joka auttaa sinua kasvattamaan säästöjäsi parhaiten.

Pidä kiinni säästösuunnitelmastasi

Säästämiseen tarvitaan kurinalaisuutta. On tärkeää, että pidät kiinni säästösuunnitelmastasi, vaikka se olisi joskus vaikeaa.

Muista, että jokainen säästetty euro on askel kohti tavoitettasi.

Säästäminen ei ole aina helppoa

On hyvä muistaa, että säästäminen ei ole aina helppoa. On normaalia, että matkan varrella tulee vastaan haasteita.

Älä siis lannistu, jos et pysty säästämään niin paljon kuin olisit toivonut. Tärkeintä on, että et luovuta, vaan jatkat säästämistä.

Hanki apua tarvittaessa

Jos säästämisen ylläpitäminen tuntuu ylivoimaiselta, voi olla hyvä idea hakea apua. Voit esimerkiksi kääntyä talousneuvojan puoleen tai osallistua säästämiseen keskittyvälle kurssille.

Muista pitää hauskaa

Vaikka raha on vakava asia, on myös tärkeää muistaa pitää hauskaa. Tee säästämisestä peli tai kilpailu, jolloin se ei tunnu niin vaivalloiselta.

Voit esimerkiksi asettaa itsellesi kuukausittaisia säästötavoitteita ja palkita itsesi, kun saavutat ne.

Säästäminen vaatii aikaa

Älä odota olevasi miljonääri yön yli. Säästäminen on pitkäjänteistä työtä ja vaatii aikaa.

Mutta muista, että jokainen säästetty euro vie sinut lähemmäksi tavoitettasi.

Jatka säästämistä, vaikka tavoite olisi saavutettu

Kun olet saavuttanut säästötavoitteesi, älä lopeta säästämistä. Jatka säästämistä, sillä se auttaa sinua turvaamaan taloudellista tulevaisuuttasi.

Muista, että tulevaisuudessa saattaa tulla vastaan odottamattomia menoja, jolloin säästöt tulevat tarpeeseen.

Säästäminen on osa taloudellista hyvinvointia

Lopuksi, oman talouden tasapaino on tärkeä osa taloudellista hyvinvointia. Se auttaa sinua varautumaan tulevaisuuteen, vähentää stressiä ja antaa sinulle mahdollisuuden nauttia elämästä enemmän.

Joten aloita oman talouden hallinta jo tänään – pienikin summa on parempi kuin ei mitään!

Rahan käyttäminen on taito, jota kannattaa harjoittaa. Riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa voit laittaa säästöön kuukaudessa tai vuodessa, säästöt auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi ja antaa sinulle mielenrauhaa.

Muista, että oman talouden hallinta on matka, ei päämäärä, ja jokainen säästetty euro on askel oikeaan suuntaan.

Lähetä maksuton hakemus ja tarkista paljonko voisit säästää yhdistämällä lainat!

LVS

Esimerkki lainakustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-ajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 70.000 €, tarjottu laina voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhdistalaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki luotot kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Yhdistalaina.comin yhteistyökumppani.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa!

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Lainojen yhdistäminen toimii näin

laina yhdistely

1. Täytä lainahakemus

Täytä tietosi ja lähetä hakemus. Hakemuksen täyttäminen vie n. 2 min.

lainat yhteen

2. Vertaa yhdistelylainoja

Kilpailutamme yli 30 eri pankkia puolestasi muutamassa minuutissa.

yhdistä lainoja

3. Yhdistä kaikki lainat

Valitse tarjouksista sinulle sopivin lainojen yhdistelylaina.