Skip to content

Lainojen yhdistäminen vertailu: Yhdellä hakemuksella voit säästää jopa tuhansia!

Lainojen yhdistäminen vertailun avulla löydät halvimman lainan ja säästät jopa tuhat euroa vuodessa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen – mitä se tarkoittaa käytännössä?

lainojen yhdistäminen vertailuYhdistelylainoilla viitataan kahden tai useamman eri lainan yhdistämiseen yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolla edelliset lainat maksetaan joko yhdellä kertaa tai mahdollisimman nopeasti alta pois. Yhdistämällä kahden tai useamman lainan lainanottaja voi säästää merkittäviä summia lainan kuluissa ja koroissa sekä säästää aikaa ja vähentää stressiä keskittämällä lainan takaisinmaksun yhteen ainoaan kuukausierään usean eri kuukausierän sijasta.

Kannattaako yhdistelylainojen kilpailuttaminen?

Yhdistelylainojen kilpailuttamisella tarkoitetaan, että lainanhakija täyttää hakemuksen esimerkiksi netissä tai puhelimen kautta lainapalvelulle, joka lainanhakijan puolesta kilpailuttaa lainahakemuksen eri luotonmyöntäjien ja pankkien välillä. Lopullinen lainatarjous riippuu paljolti lainanhakijan luottotaustasta sekä haettavan summan suuruudesta. Yhdistelylainojen kilpailuttaminen on yleensä erittäin nopeaa, sillä monet pankit ja luotonmyöntäjät voivat antaa vastauksen jopa saman pankkipäivän aikana.

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen voi olla kannattavaa monestakin syystä. Ennen luottotarjouksen hyväksymistä on tärkeää kilpailuttaa useamman eri luotonmyöntäjän lainatarjoukset, sillä sen hyötyinä voi säästää merkittävästi aikaa sekä rahaa. Kilpailukykyisen luoton löytäminen on nykypäivänä nopeaa ja helppoa. Monet Internetissä toimivat luotettavat sivustot tarjoavat mahdollisuuden kilpailuttaa jopa 15-20 eri luotonmyöntäjän lainatarjoukset, joista lainanhakija voi valita itselleen parhaimmat vaihtoehdon. Lainan kilpailuttaminen tämän kaltaisten sivustojen kautta säästää merkittävästi aikaa, sillä lainanhakijan ei tarvitse täyttää ja lähettää monimutkaisia kaavakkeita eri pankkeihin ja luotonmyöntäjille yksi toisensa perään. Lainojen yhdistämisen myötä lainan kuukausilyhennys sekä korko- ja tilinhoitokulut pienentyvät usein merkittävästi. Yhdistelylainojen kilpailuttaminen voi osoittautua siis erittäin käytännölliseksi vaihtoehdoksi.

Miten kilpailuttaminen tapahtuu käytännössä?

Yhdistelmälainan kilpailuttaminen alkaa useimmiten niin, että lainanhakija täyttää selkeäksi ja yksinkertaiseksi laaditun lainahakemuksen joko netissä mihin vuorokauden aikaan tahansa taikka puhelimitse asiakasneuvojan kanssa palvelun aukioloaikana. Puhelimitse täytettävä hakemus on suositeltavaa varsinkin ensikertalaiselle, sillä puhelimen toisessa päässä palveleva asiantuntija auttaa selvittämään nopeasti ja luotettavasti kaikki yhdistelmälainojen kilpailuttamiseen liittyvät kysymykset ja epäilykset reaaliajassa. Kuten aikaisemmin mainittiin, kilpailuttaminen on usein erittäin nopeaa ja lainavastauksen saa muutaman päivän kuluessa, toisinaan jopa samana päivänä.

Kun lainahakemus on täytetty oikeaoppisesti, vertailupalvelu lähettää hakemuksen eteenpäin luotonmyöntäjille ja pankeille, jotka antavat vastauksensa lainahakemuksella annettujen tietojen perusteella. Lainanhakijalle luodaan oma henkilökohtainen profiili palvelun sivustolla, jossa hän voi seurata ja vertailla lainatarjousten sisältöä, kuluja ja korkoprosentteja. Lainahakemuksen lähettäminen ei velvoita lainanhakijaa hyväksymään yhtäkään tarjousta, mikäli hakija ei ole tarjouksiin tyytyväinen. Lisäksi yhdistelylainojen kilpailuttamista tarjoavat palvelut eivät laskuta asiakasta pelkästä lainahakemusten vertailusta. Siksi kilpailuttaminen on turvallinen ja tehokas tapa vertailla eri luotonmyöntäjien ja pankkien antamia tarjouksia omassa rauhassa.

Mitä tulee ottaa huomioon yhdistelylainojen kilpailuttamisessa?

Ennen lainatarjouksen hyväksymistä, on erittäin tärkeää tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja vertailla niiden hyviä ja huonoja puolia. Monet lainanhakijat eivät käytä riittävästi aikaa lainatarjousten ehtoihin tutustumiseen ja heiltä jää usein huomioimatta lainatarjousten piilo- ja sivukulut. Liian hätiköidyn lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen nämä lainanottajat päätyvät usein maksamaan liian korkeita korko- ja kuukausimaksuja, kun lainaehtoihin ja -vaihtoehtoihin ei tutustuttu riittävästi ennen päätöksen tekemistä. Vertailupalveluiden päämääränä on pelkästään koota hakijalle parhaat vaihtoehdot hakemuksen perusteella, eikä niiden tarkoituksena ole missään tapauksessa huijata lainanhakijaa. Siksi onkin tärkeää muistaa, että lainatarjouksen hyväksyminen jää kokonaisuudessaan lainanhakijan käsiin.

Lainatarjousten kilpailuttamisessa ei ole kyse vain parhaimmat korkoprosentin löytämisestä, vaan kokonaisvaltaisen lainatarjouksen vertailusta. Vertailussa hyödyllisiä apukeinoja korkoprosentin sijaan ovat esimerkiksi lainan todellinen vuosikorko sekä mahdollisten sivukulujen huomioonottaminen ja yhteen laskeminen, jotta lainanhakija saa rakennettua kokonaiskuvan otettavan lainan lopullisesta summasta. Parhaimmillaan yhdistelmälainojen kilpailuttaminen ja oikean vaihtoehdon löytäminen voi säästää lainanottajalta kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa.