Skip to content

Lainojen yhdistäminen Säästöpankki: Kilpailuttamalla edullisin laina

Lainojen yhdistäminen Säästöpankin avulla ei ole aina halvin vaihtoehto. Kilpailuta yhdistelylaina ja säästä jopa tuhat euroa vuodessa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

1. Täytä lainahakemus

2. Valitse paras lainatarjous

3. Nopea luottopäätös

4. Saat rahat pankkitilillesi

Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.

Lainoja yhdistämällä on usein mahdollista säästää lainakustannuksissa. Erityisesti lainojen yhdistäminen on avuksi siinä tapauksessa, jos lainoja on otettu useasta eri paikasta korkeilla koroilla, ja lainat kasvavat korkoa melkeinpä nopeammin kuin niitä ehtii maksaa pois. Lainojen maksu vain yhteen paikkaan on myös huomattavasti helpompaa. Jos jonain kuukautena on esimerkiksi maksuvaikeuksia, ei eräpäivien siirrosta tai maksuvapaiden kuukausien pitämisestä tarvitse sopia usean eri rahalaitoksen kanssa. Yhdistelylainan saaminen voi hyvinkin onnistua, vaikka sinulla ei olisi laittaa mitään lainan vakuudeksi, sillä moni pankki tarjoaa myös täysin vakuudettomia lainoja.

Säästöpankin vakuudettomat lainat

lainojen yhdistäminen SäästöpankkiSäästöpankki tarjoaa vakuudetonta lainaa, jota voi erilaisten hankintojen lisäksi käyttää myös lainojen yhdistämiseen. Säästöpankista voi saada vakuudettomana joko joustoluottoa tai kulutusluottoa.

Joustoluottoa Säästöpankilta voi saada korkeintaan 20 000 euroa. Jos lainasummasi on siis tätä suurempi, kannattaa tutkia kulutusluoton saamisen mahdollisuutta. Joustoluotolta on mahdollista nostaa rahaa käyttöönsä aina, kun sitä on maksettu takaisin. Joustoluotosta voi siis saada apua myös erilaisiin yllättäviin menoihin. Jos kuitenkin epäilet sitä, pystytkö olemaan nostamatta lainaa aina vain uudelleen kun sitä tulee saataville, voi jokin muu lainan muoto olla parempi vaihtoehto.

Joustoluoton takaisinmaksu sovitaan aina pankin kanssa yksilöllisesti. Yleensä kuukausierät veloitetaan asiakkaan tililtä suoraveloituksena. Joustoluottoa voi maksaa takaisin joko tasalyhennyksinä, tasaerinä tai sovittuina prosentuaalisina osuuksina (2-10% käytetystä luotosta). Vuoden aikana on mahdollista ottaa kaksi maksuvapaata kuukautta, jotka eivät kuitenkaan saa olla peräkkäisiä. Joustoluoton hinta koostuu lainan viitekorosta, asiakaskohtaisesta marginaalista, vuosimaksusta sekä nostoprovisiosta. Tarkempia tietoja koroista ei kuitenkaan saa ottamatta yhteyttä Säästöpankkiin.

Kulutusluotto on toinen Säästöpankin tarjoamista lainoista, joka on mahdollista saada ilman vakuuksia. Kulutusluottoa säästöpankilta voi hakea jopa 10 miljoonaa euroa, mutta luonnollisestikaan varsinkaan ilman vakuuksia tällaista summaa on tuskin mahdollista saada lainaan. Mikäli haluaa tarkempia tietoja siitä, kuinka suuren kulutusluoton voi saada vakuudettomana omilla tuloillaan, tulee olla yhteydessä Säästöpankkiin.

Kulutusluotto sopii parhaiten lyhytaikaisiin rahantarpeisiin ja yleensä myös laina-aika on kohtalaisen lyhyt. Usein kulutusluotto maksetaan pois noin viidessä vuodessa. Lainan voi halutessaan toki maksaa takaisin vielä tätäkin nopeammin. Kulutusluoton korko sisältää lainan viitekoron sekä asiakaskohtaisen marginaalin. Säästöpankki päättää asiakaskohtaisen marginaalin aina tapauskohtaisesti ja siihen esimerkiksi asiakkaan maksukyky, vakuudet ja Säästöpankin asiakkuus. Ilman vakuuksia lainan korko tulee siis luultavasti olemaan suurempi kuin silloin, jos asiakkaalla on tarjota jonkinlaisia vakuuksia.

Kulutusluottoa voi maksaa takaisin joko tasaerissä, tasalyhennyksinä tai annuiteettina. Tasaerissä maksettaessa maksuerä pysyy aina samana, mutta koron ja lyhennyksen suhde voi vaihdella korkojen muuttuessa. Tasalyhennyksissä taas lyhennyksen määrä pysyy aina samana, mutta tämän päälle lisättävän koron määrä voi vaihdella. Annuiteetiissa laina-aika pysyy aina samana, vaikka korkotaso muuttuisi. Tästä huolimatta kuukausierä ei vaihtele jatkuvasti, vaan pysyy samana ainakin koronmääräytymisjakson ajan.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa mielummin kilpailuttaa?

Vaikka olisitkin esimerkiksi Säästöpankin asiakas jo entuudestaan, ei tämä automaattisesti tarkoita sitä, että sinun kannattaisi ottaa yhdistelylaina Säästöpankista. Kilpailuttamalla lainojen yhdistämisen eri pankkien kesken varmistut siitä, että saat lainallesi parhaat mahdolliset ehdot ja pienimmät mahdolliset korot. Lisäksi lainojen kilpailuttaminen sivustomme kautta on huomattavasti kätevämpää ja nopeampaa kuin parhaan lainatarjouksen etsiminen itse. Yleensä pankit päättävät lainan koron ja lainasumman tapauskohtaisesti, joten sinun tulisi olla jokaiseen pankkiin yhteydessä erikseen selvittääksesi, mistä saisit suurimman lainan pienimmillä koroilla. Tämä on hyvin aikaavievää ja sinulla saattaa helposti jäädä jokin varteenotettava vaihtoehto tutkimatta.